Capital de la Sardana

Capital de la sardana és una designación que s’atorga anualment a un municipi diferente, el qual durant un any realitza un seguit d’activitats culturals i lúdiques diverses destinades a reivindicar, difondre i promoure la sardana, tant en la vessant musical com en la vessant de dansa. Tot això, canalitzar a través d’activitats d’interès per a qualsevol tipus de públic, no només el sardanista.

El projecte Capital de la Sardana, iniciat l’any 2013, és resultat del treball conjunt entre la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes i l’Obra del Ballet Popular i hereu de l’antiga celebració de La Ciutat Pubilla de la Sardana instaurada l’any 1960, en un momento polític i cultural advers per a Catalunya, i que va celebrar-se fins a l’any 2011.

La Capital de la Sardana, és, dons, un esdeveniment cultural de referència durant tot un any. Un espai on conviuen la festa, la tradició i el vessat crític i cultural pel món de la sardana i la dansa catalana. Un punt de trobada no només per el sardanisme, sinó obert a tothom, mitjançant múltiples activitats que giren al voltant de la sardana, en qualsevol de les seves vessants. Això el converteix en un pol d’atracció cultural, turístic i, per tant, dinamitza i projecta el municipi que esdevé Capital, alhora que incideix sobre la societat del país en general, com un esdeveniment cultural i festiu molt més enllà del fet purament sardanista.

Actualment han estat Proclamades dues Capitals de la Sardana.

Arenys de Munt l’any 2013. Barcelona 2014, Calella 2015 i Mollerussa 2016.

 

Copyright © 2014. Mogut per WordPress. Implementat per i+disseny.