Activitats

Aplec d’esbarts a Montserrat

Cada mes de maig, l’Obra del Ballet Popular convida als esbarts socis a pujar a Montserrat per aplegar-se tot ballant danses tradicionals catalanes. Mesos abans, des de la comissió organitzadora es du a terme la tria dels balls que s’interpretaran al so de la cobla i s’elabora el CD amb les músiques, i el DVD i el llibre amb les coreografies de cada ball. L’Obra tria cada una relació de danses especialment escollides per a l’ocasió de difernets parts del territori. En aquesta activitat, que comença amb la Missa conventual, prèvia recepció de la comunitat benedictina,  es balla cada any la ‘Dansa de l’Ofrena a la Rosa d’Abril’, una dansa creada especialment per aquest aplec.

A la tarda, s’inauguren els claus votius d’aquells esbarts que volen segellar al Mur de la Dansa la seva existència o bé celebrar-hi algun aniversari.

Aplec Montserrat (2)

Trobada sardanista a Montserrat

A finals d’any, la plaça del santuari de Montserrat acull aquesta singular activitat a la muntanya santa catalana. La trobada reuneix centenars de sardanistes que assisteixen a la missa conventual i a la posterior ballada de sardanes que té lloc a la plaça. Aquesta ballada acaba sempre amb la sardana ‘És la Moreneta’ i a la tarda, al camí dels Degotalls, s’inauguren els claus votius que les entitats sardanistes que celebren aniversaris volen perpeturar al Mur de Pep Ventura amb els seus escuts.

Amb la interpretació i ball de la sardana ‘Els Degotalls’ i el Cants dels Segadors, clou aquest acte simbòlic i de germanor.

Nota: Totes aquelles entitats sardanistes interessades en inserir un Clau votiu al mur de Pep Ventura, poden contactar amb la secretaria de l’Obra del Ballet Popular.

trobada

Trobada d’escoles de cobla

Cada any, organitzem una gran ballada de sardanes a la ciutat que té el títol de ‘Capital de la Sardana’ amb les cobles més joves del país.

Aquesta ballada, que compta amb dues o tres cobles, es du a terme per tal de reunir els músics més joves del país en una gran activitat que els dóna a conèixer com a futurs intèrprets del nostre país. Durant la ballada, s’interpreta de conjunt la sardana de la Capitalitat i sovint hi ha algun acte complementari, com homenatges o dinars populars.

trobada-escoles_cobla

Copyright © 2014. Mogut per WordPress. Implementat per i+disseny.